12-14v SM pronssi Elite SC Vantaalle

21.5.2018

Elite SC Vantaa
Elite SC Vantaa
Fuerte
Fuerte
Elite SC Vantaan voimistelijat juhlivat paikalla olleiden vanhempien kanssa
Elite SC Vantaan voimistelijat juhlivat paikalla olleiden vanhempien kanssa

19-20.5 Hyvinkäällä kilpailtiin joukkuevoimistelun 12-14v Suomenmestaruuskilpailuissa sekä Voimisteluliiton 12-14v mestaruuskilpailuissa. SC Vantaata kilpailuissa edusti SM-sarjassa Elite SC Vantaa ja kilpasarjassa Fuerte. SM pronssi matkasi Vantaalle kun Elite SC Vantaa voimisteli pronssille.

12-14v Suomenmestaruudesta käytiin tiukka kilpailu kun lauantain alkukilpailun jälkeen sunnuntain finaaliin mestaruutta lähti tavoittelemaan tiivis viiden kärki.

Finaalissa kolmen kärki pääsi muilta karkuun. 12-14v Suomenmestaruuden vei selvällä piste erolla Rantaperkiön Isku AGG Idra (35,850), hopealle voimisteli Turun Pyrkivän Sanix Sade (35,450) ja pronssiset mitalit vain 0,05 erolla hopeaan lunasti SC Vantaan Elite SC Vantaa (35,400). Neljännelle sijalle voimisteli Attitude Sportin Attitude Minor (35,150) ja viidenneksi Tapanilan Erän Elite Pre Jr (34,950).

SC Vantaan Elite SC Vantaa joukkue on harjoitellut nykyisellä kokoonpanollaan alle vuoden. SM Kilpailuissa joukkue ei valmennuksen mukaan pystynyt näyttämään kisamatolla parasta suoritustaan, mutta siitä huolimatta joukkueen osaaminen riitti upeasti kolmanteen sijaan.

Elite SC Vantaa on kuluvalla kaudella sijoittunut muissa kansallisissa kilpailuissa sijoille 1-2. Lisäksi joukkue edusti vain viikko ennen SM Kilpailuita Suomea kovatasoisessa kansainvälisessä Spring Breeze kilpailussa Tallinnassa. Siellä joukkue sijoittui viidenneksi ollen samalla Suomen paras joukkue. Silloin taakse jäi selvällä piste erolla SM Kilpailuissa kirkkaimmat mitalit napanneet Isku AGG Idra ja Sanix Sade.

"Hieno tulos! Suoritukset eivät olleet meidän parasta, joten tulokseen voimme olla todella tyytyväisiä. Viime kesänä meiltä siirtyi harmillisesti useampi taitava 06-07 syntynyt SC Vantaan kasvatti toiseen seuraan. Tällaiset tapahtumat jättää aina paikattavaa jälkeensä. Lähdimme tekemään omaa työtä määrätietoisesti ja on hienoa kun se työ tuottaa tulosta. Tytöt ovat kehittyneet niin henkisesti kuin fyysisestikkin todella paljon. Toki ainahan se vähän harmittaa jos ei viimeisessä kisassa pysty näyttämään omaa parastaan. Meillä on tässä todella upea porukka kasassa!" Kommentoi tyytyväiset valmentajat Kiia Kuusela ja Sonja Pitkänen.

"Tiedän kuinka hyvää ja laadukasta työtä meillä valmennuksessa sekä seurassa tehdään. Joukkuevoimistelun taso on hyvin korkea Suomessa ja siksi myös valmennuksen tulee jatkuvasti olla laadukasta, määrätietoista ja kehittyä koko ajan. Olen päässyt seuraamaan kuinka vaikeuksista huolimatta nämä valmentajat saavat asiat aina järjestymään. Se osaaminen, määrätietoinen ja ammattitaitoinen työ arjessa mahdollistaa voimistelijoiden kehittymisen sekä menestymisen kilpailuissa. On ilo saada olla osana tätä hienoa toimintaa." jatkaa puheenjohtaja Jessica Matila.

Voimisteluliiton 12-14v kilpasarjan mestaruuskilpailuissa SC Vantaan Fuerte tavoitteli finaalipaikkaa 15 parhaan joukossa. Fuerte onnistui alkukilpailussa tekemään kauden parhaan suorituksen josta joukkue keräsi pisteitä 15,850 lunastaen paikan finaaliin. Finaalissa joukkue toisti hienon suorituksen saaden15,500 pistettä sijoittuen sijalle 12.

Kaikki kilpailun tulokset, https://voimistelu.kisapalvelu.fi/c719_hyvoli/index.web?pg=discs&disc=9