top of page

Valmennusryhmät

SC Vantaan joukkuevoimistelun valmennusryhmistä löytyy useita eri vaihtoehtoja jokaisen omalle taito- ja tavoitetasolle. Valmennusryhmissä voi harrastaa kilpaillen tai kilpailla tavoitteellisesti aina kansainväliselle tasolle asti.

 

Tässä notkeutta, voimaa ja nopeutta vaativassa taitolajissa yhdistyy huippu-urheilun fysiikka sekä taide ja elämyksellisyys.

Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu on monipuolinen urheilulaji, joka vaatii voimistelijoilta taitoa, voimaa, venyvyyttä ja ilmaisullisuutta. Lajissa liikesarjat ja musiikki yhdistyvät toisiinsa ja muodostavat upean kokonaisuuden.

 

Joukkuevoimistelussa erityistä huomiota herättävät voimistelijoiden notkeat tasapainot ja hypyt sekä akrobatialiikkeet. Joukkuevoimistelu on taitoa ja taiteellisuutta yhdistävä huippu-urheilulaji.

 

Sport Club Vantaalla voit harjoitella joukkuevoimistelua omalla tavoite- ja taitotasollasi aina harrasteesta huipulle asti.

Rytminen voimistelu

Rytminen voimistelu on kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) virallinen kilpaurheilulaji. Rytmisen voimistelun kuvataan olevan maailman kaunein urheilulaji. Se on voimistelijan ja välineiden taiturimaista yhteistyötä sekä äärimmäistä fyysistä osaamista. Lajin harrastajalle tärkeistä ominaisuuksista korostuvat erityisesti liikkuvuus, koordinaatio, rytmitaju ja liikeilmaisu sekä psyykkinen vahvuus.

Rytmisessä voimistelussa kilpaillaan joko yksilönä tai joukkueena. Kilpailuohjelmassa voimistelija suorittaa musiikin tahtiin ohjelman, jossa vaikeusosat ja välineen liike yhdistyvät sujuvaksi kokonaisuudeksi.

Ajankohtaista

bottom of page