Tuntikuvaukset

Voimistelu yli 9-vuotiaat (kuva: Petri Vilhunen)
Perheliikunta (kuva: Petri Vilhunen)
Korson voimisteluryhmät (kuva: Petri Vilhunen)
Satujumppareita (kuva: Petri Vilhunen)
Minitanssi (kuva: Petri Vilhunen)
Hip Hop / Break Dance (kuva: Petri Vilhunen)

 

Akrobatia

Tunneilla harjoitellaan akrobatian alkeita jokaisen osallistujan omalla taito- ja tavoitetasolla. Tunnilla pääsee oppimaan mm. kuperkeikkoja, siltoja, kärrynpyöriä ja monia muita akrobatialiikkeitä. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti motorisia taitoja ja liikkuvuutta sekä esimerkiksi tasapainokykyä. Tärkeintä tunneilla on hauskanpito ja uusien asioiden oppiminen! Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.

 

Baletti 

Tunnilla harjoitellaan baletin alkeita, opetellaan baletille ominaisia liikkeitä ja liikkumisia. Baletissa korostuu hyvä ryhti ja hallittu liikekieli. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.

 

Cheerdance 

Cheerdance on vauhdikas ja monipuolinen laji, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta, nopeutta ja kestävyyttä. Tunnit muodostuvat erilaisista tanssityyleistä, -tekniikoista ja liikkeistä esim. piruetit, jalanheitot, cheer-ja tanssihypyt sekä venyvyysliikkeet. Ryhmät esiintyvät seuran näytöksissä.

 

Cheerleading 

Cheerleading vaatii lajina voimaa, notkeutta ja koordinaatiokykyä sekä kykyä työskennellä ryhmässä. Cheerleadingissa yhdistyvät erilaiset akrobaattiset rakennelmat, kuten stuntit, pyramidit ja heitot sekä kannustushuudot, hypyt, tanssi ja erilaiset akrobaattiset liikkeet kärrynpyöristä pyörähdyksiin. Cheerleadingryhmässä harjoitellaan lajinomaisia taitoja ja tekniikoita hauskanpitoa ja hyvää fiilistä unohtamatta! SC Vantaan Cheerleading ryhmät ovat harrasteryhmiä, joissa huomioidaan osallistujien ja ryhmän taito- ja tavoitetaso. Ryhmät esiintyvät seuran näytöksissä.

 

Fitness Pilates

Fitness Pilates on skeoitus perinteisiä Pilates-liikkeitä ja tavallisia fitness-harjoituksia. Liikkeet on suunniteltu sopimaan niin aloittelijoillekuin pidempään harrastaneille, niin että kaikki voivat saavuttaa tuloksia ja kokea onnistumisen iloa. 

 

Freegym 

Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.

 

Gladiaattorit

Vauhdikkaassa temppujumpassa touhutaan ja leikitään muiden samanikäisten lasten kanssa. Tunti koostuu erilaisista temppuradoista, juoksuharjoituksista ja leikeistä. Tunti kehittää lapsen keskittymiskykyä, motoriikkaa ja opettaa toimimaan ryhmässä. Gladiaattorit esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä. 

 

Hip hop/ Breakdance 

Tunneilla harjoitellaan breakdance/hip hop-tanssityyliä. Tunnilla kehitetään samalla myös motoriikkaa ja lihaskuntoa hyvän musiikin tahdittamana. Ryhmät esiintyvät seuran näytöksissä.

 

Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelujoukkueissa alle 14-vuotiaille löytyy harraste, jatko- sekä mestaruusryhmiä. Harjoittelu on tavoitteellista ja joukkueet kilpailevat tai tähtäävät tulevaisuudessa kilpailemaan. Yli 10-vuotiaille löytyy kilpasarjan sekä mestaruussarjan joukkueita. Lisätietoja joukkueista löydät täältä

 

LatinShow

Latinshow-tunneilla tanssitaan latinalaismusiikin tahdissa. Tunneilla opetellaan Samban, ChaCha, Rumban, Paso Doblen sekä Jiven perusaskeleita. Kuvioihin lisätään haastavuutta ryhmän tason mukaan syksyn mittaan. Tunneilla paranee musiikkikorva, kun poiketaan yleensä käyetyistä kahdeksanjakoisista laskuista. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.

 

Miniakrobatia

Tunneilla harjoitellaan akrobatian alkeita. Tunnilla pääsee oppimaan kuperkeikkoja, siltoja ja monia muita akrobatialiikkeitä. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti motorisia taitoja ja liikkuvuutta sekä esimerkiksi tasapainokykyä. Tärkeintä tunneilla on hauskanpito ja uusien asioiden oppiminen! Ryhmät esiintyvät seuran näytöksissä.

 

Minishow

Minishow-tunnit ovat perheen pienimmille suunnattuja iloisia ja rytmikkäitä tanssitunteja. Tunneilla liikutaan hyvän musiikin tahdissa samalla oppien ja motorisia taitoja harjoitellen. Minishow -ryhmästä voi tulevaisuudessa ponnistaa esimerkiksi showtanssiryhmiin. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.

 

Minitanssi 

Tunnilla harjoitellaan tanssin alkeita liikkuen ja leikkien samanikäisten lasten kanssa. Pääpaino tunnilla on iloisessa musiikkiliikunnassa. Tunti kehittää lapsen keskittymiskykyä, motoriikkaa ja opettaa toimimaan ryhmässä. Tunneilla tanssitaan ja tutustutaan erilaisiin musiikkeihin. Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.

 

Nykytanssi

Nykytanssi on taidetanssilaji. Nykytanssitunneilla harjoitellaan yleensä rauhalliseen musiikkiin esimerkiksi lattialla liikkumisia ja käytetään hyödyksi omaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Tunneilla usein myös harjoitellaan koreografioita joita pääsee esittämään seuran näytöksissä.Tuntiin kuuluu alkulämmittely, lihaskunto ja loppuvenyttelyt.

 

Parkour

Tunneilla temppuillaan ja suoritetaan erilaisia ratoja. Tunneilla pääsee harjoittelemaan voltteja, perhosia ja monia muita temppuja. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Ryhmä esiintyy halutessaan seuran näytöksissä.

 

Perheliikunta

Perheliikunnassa lapsi pääsee nauttimaan liikunnan ilosta yhdessä aikuisen (esim. äiti, isä, mummi, vaari tai kummi) kanssa. Perheliikunnan tavoitteena on tukea lasten kokonaiskehitystä, vanhemmuutta ja kasvatustyötä sekä parantaa perheen sosiaalista vuorovaikutusta. Tarkoituksena on aktiivisten yhdessäolomuotojen tarjoaminen ja virikkeiden antaminen itsenäiseen liikkumiseen myös kotona ja lähiympäristössä.

Perheliikuntatunnit sisältävät muun muassa leikkejä, lauluja, pelejä, välineliikuntaa sekä toiminta- ja temppuratoja. Yhteisenä sisältönä kaikilla tunneilla on tutut aloitus- ja lopetusrituaalit, joiden tarkoituksena on luoda turvallisuutta ja yhteenkuuluvuutta. 

 

Rennot rytmit -tanssitunti aikuisille

Vaihtelevaa, ilman paria suoritettavaa tanssiliikuntaa, jossa käydään läpi erilaisia niin latinalaistanseeja kuin muitakin tanssimuotoja. Tunti koostuu lyhyistä tanssitunneille tyypillisistä alkulämmittelyistä sekä tanssiosuudesta ja lyhyistä loppuvenyttelyistä. Tunti sopii kaikille. 

 

Rope Skipping

Rope Skipping, eli naruhyppely, on maailmalla suureen suosioon noussut laji, jossa suoritetaan erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja hyppien. Narulla voidaan tehdä mitä tahansa liikkeitä: temppuja, nopeushyppelyitä ja yhteistyöhyppyjä. Rope Skipping-tunneilla kehittyy niin koordinaatio kuin kuntokin hyvässä seurassa. 

 

Rytminen voimistelu

Seurassamme rytmisen voimistelun harjoittelu on tavoitteellista ja voimistelijat tähtäävät kilpailuhin. Voimistelun voi aloittaa jo kolmevuotiaana. Lisätietoja löydät täältä

 

Satubaletti 

Tunnilla harjoitellaan baletin alkeita leikin lomassa. Mielikuvat, sadut ja leikit ovat osa tuntien sisältöä. Pääpaino tunnilla on iloisessa musiikkiliikunnassa. Tunti kehittää lapsen keskittymiskykyä, motoriikkaa ja opettaa toimimaan ryhmässä. Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.

 

Showtanssi

Showtanssissa yhdistyy monia eri tanssilajeja kuten, jazz-, nyky-, street- ja discotanssi. Showtanssitunneilla harjoitellan esimerkiksi hyppyjä,piruetteja, jalannostoja ja -heittoja. Tuntiin kuuluu myös alkulämmittely, lihaskunto ja loppuvenyttelyt. Tunneilla usein myös harjoitellaan koreografioita joita pääsee esittämään seuran näytöksissä.

 

Telinevoimistelu 

Telinevoimistelutunneilla tutustumme telinevoimisteluun lajina, harjoittelemme lajin perustaitoja ja tutustumme telineisiin. Seuramme telinevoimisteluryhmillä ei ole kilpailullisia tavoitteita, pääasiana tunneilla on hauskanpito ja uuden oppiminen! Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.

 

Temppukoulu

Temppukoulussa tehdään temppuratoja, joilla opitaan kärrynpyöriä, käsilläseisontoja ja paljon muita erilaisia temppuja, jotka vahvistavat keskivartalon hallintaa ja motoriikkaa. Tunneilla hyödynnetään erilaisia välineitä kuten trampoliineja, köysiä, renkaita ja patjoja. Ryhmät esiintyy halutessaan seuran näytöksissä.

 

Voimistelu 

Voimistelun alkeita leikkien lomassa! Akrobatiaa, venyttelyä sekä voimisteluliikkeiden opettelua SC Vantaan harrasteohjaajien ohjauksessa. Voimisteluryhmät ovat hyvä vaihtoehto jos haluaa harrastaa voimistelua, eikä tähdätä kilpailemaan joukkuevoimistelun puolella. Ryhmistä on helppo siirtyä myös kilpailuihin tähtääviin joukkuevoimistelujoukkueisiin. Ryhmät esiintyvät seuran näytöksissä.

 

SC Vantaa Ladies (yli 18 v naiset)

SC Vantaan Ladies-ryhmä on perustettu alunperin voimistelijoiden äideille mahdollisuudeksi tutustua tarkemmin joukkuevoimisteluun lajina. Nykyisin ryhmään ovat tervetulleita kaikki voimistelusta kiinnostuneet aikuiset naiset, jotka haluavat liikkua hyvässä seurassa, mukavassa porukassa. Tunnilla kehitetään fyysisiä ominaisuuksia erilaisin joukkuevoimistelun lajiharjoittein, opetellaan lajille ominaisia liikkeitä sekä voimistelun välinetekniikkaa.  Ryhmässä on mahdollista esiintyä tai kilpailla halutessaan. 

 

JV & RV Esivalmennus 12-13 ryhmät vuosina  2012 - 2013 syntyneille tytöille

Harjoituksissa harjoitellaan leikin lomassa erilaisia voimistelutaitoja, kuten hyppyjä, tasapainoja, akrobatiaa ja liikkuvuutta, tutustutaan eri voimisteluvälineisiin ja leikitään musiikin avulla muiden samanikäisten lasten kanssa. Harjoitusten pääpisteenä on iloinen liikunta, joka kehittää voimaa, notkeutta, nopeutta, rytmitajua, motorikkaa ja keskittymiskykyä.Harjoittelu valmistaa lapsia kohti kilpavoimistelua. Ryhmästä voi myöhemmin jatkaa joukkuevoimistelun joukkueisiin tai rytmisen voimistelun ryhmiin.

Syksyllä 2017 Korsossa valmentaa kokenut ja menestynyt ammattivalmentaja Kiia Kuusela ja Simonkylässä seuran pitkäaikainen ja kokenut lasten valmentaja Ilona Luukko.

Ryhmät esiintyvät seuran omissa tapahtumissa.

JV & RV Esivalmennus 2012- 2013

 

*Pidätämme oikeuden muutoksiin