Tuntikuvaukset

Tältä sivulta löydät tietoa SC Vantaan harrastetunneista!

Ohjeet tunnille ilmoittautumiseen löydät täältä.

***

Tunneille voi tulla mukaan myös kesken kauden!

Voimistelu yli 9-vuotiaat (kuva: Petri Vilhunen)
Perheliikunta (kuva: Petri Vilhunen)
Korson voimisteluryhmät (kuva: Petri Vilhunen)
Satujumppareita (kuva: Petri Vilhunen)
Minitanssi (kuva: Petri Vilhunen)
Hip Hop / Break Dance (kuva: Petri Vilhunen)

 

Cheerleading 

Cheerleading vaatii lajina voimaa, notkeutta ja koordinaatiokykyä sekä kykyä työskennellä ryhmässä. Cheerleadingissa yhdistyvät erilaiset akrobaattiset rakennelmat, kuten stuntit, pyramidit ja heitot sekä kannustushuudot, hypyt, tanssi ja erilaiset akrobaattiset liikkeet kärrynpyöristä pyörähdyksiin. Cheerleadingryhmässä harjoitellaan lajinomaisia taitoja ja tekniikoita hauskanpitoa ja hyvää fiilistä unohtamatta!


Palloilukerho

Tunti sopii niin tytöille kuin pojille. Tunneilla tutustutaan eri pallolajeihin. Tunneilla harjoitellaan myös nopeutta, motorisia taitoja ja ryhmässä toimimista. 

                                                                                                                                       

Parkour

Tunneilla temppuillaan ja suoritetaan erilaisia ratoja. Tunneilla pääsee harjoittelemaan voltteja, perhosia ja monia muita temppuja. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Ryhmä esiintyy halutessaan SC Vantaan näytöksissä.

                                                                                                                                      

 Miniakrobatia

Tunneilla harjoitellaan akrobatian alkeita. Tunnilla pääsee oppimaan kuperkeikkoja, siltoja ja monia muita akrobatia liikkeitä. Tunneilla harjoitellaan myös liikkuvuutta ja tasapainoja. Pääasiana tunneilla on hauskan pito ja uusien asioiden oppiminen!

                                                                                                                                     

Kuntoklubi

Kuntoklubi tunti on suunnattu naisille ja miehille. Tunneilla tehdään lihas ja nopeus harjoitteita. Tunneilla on välillä teema jolloin tunti kohdistu yhteen osa alueeseen esimerkiksi lihakset, nopeus, venyttely ja monia muita vaihtoehtoja.

Tunnin sisältöön voi itse vaikuttaa myös esittämällä toiveita ohjaajalle!

                                                                                                                                     

Paritanssi ( Alkeet)

Tunnilla harjoitellaan paritanssin alkeita. Tunneille voi osallistua yksin tai parin kanssa. Hauska, helppo ja hikinen kuntoilu muoto.  Ryhmä esiintyy halutessaan SC Vantaan näytöksissä.

                                                                                                                                     

Telinevoimistelu 

Telinevoimistelutunneilla tutustumme telinevoimisteluun lajina, harjoittelemme lajin perustaitoja ja tutustumme telineisiin. Seuramme telinevoimisteluryhmillä ei ole kilpailullisia tavoitteita, pääasiana tunneilla on hauskanpito ja uuden oppiminen!

                                                                                                                                      

Dancemix

Hauska, helppo ja hikinen tanssitunti. Tunnilla pääsee harjoittelemaan eri tansseja. Tunneilla harjoitellaan showtanssia, cheerdancea, hiphopia, breakdancea, salsaa ja moni muita tansseja. Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.


Liikuntaleikit 

Liikuntaleikit ryhmän tunneilla opetellaan leikkien kautta liikunnan perustaitoja (heittäminen, hyppääminen, juokseminen, kuperkeikat yms.)Tunneilla myös välillä temppuratoja ja teema kertoja.


SC Vantaa Ladies (yli 18 v naiset)

SC Vantaan Ladies-ryhmän perustamisen ideana oli saada  SC Vantaan joukkuevoimistelun sekä harrasteryhmien vanhemmat tutustumaan joukkuevoimisteluun lajina. Tunneilla ideana on kehittää fyysisiä ominaisuuksia erilaisin joukkuevoimistelun lajiharjoittein, opetella lajille ominaisia liikkeitä sekä voimistelun välinetekniikaa. Tuntien sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa kauden alussa ja kauden aikana. Ryhmästä kasataan mahdollisesti tulevaisuudessa esiintyvä ryhmä, joka esiintyy SC Vantaan tapahtumissa.


Cheerdance 

Cheerdance on vauhdikas ja monipuolinen laji, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta, nopeutta ja kestävyyttä. Tunnit muodostuvat erilaisista tanssityyleistä, -tekniikoista ja liikkeistä esim. piruetit, jalanheitot, cheer-ja tanssihypyt sekä venyvyysliikkeet. Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.


Freegym 

Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Ryhmä esiintyy halutessaan SC Vantaan näytöksissä.

 


Satubaletti 

Tunnilla harjoitellaan baletin alkeita leikin lomassa. Mielikuvat, sadut ja leikit ovat osa tuntien sisältöä. Pääpaino tunnilla on iloisessa musiikkiliikunnassa. Tunti kehittää lapsen keskittymiskykyä, motoriikkaa ja opettaa toimimaan ryhmässä. Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.


Baletti 

Tunnilla harjoitellaan baletin alkeita, opetellaan baletille ominaisia liikkeitä ja liikkumisia. Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.


Minitanssi 

Tunnilla harjoitellaan tanssin alkeita liikkuen ja leikkien samanikäisten lasten kanssa. Pääpaino tunnilla on iloisessa musiikkiliikunnassa. Tunti kehittää lapsen keskittymiskykyä, motoriikkaa ja opettaa toimimaan ryhmässä. Tunneilla tanssitaan ja tutustutaan erilaisiin musiikkeihin. Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.


Tarzanit 

Pienten poikien temppujumpassa touhutaan ja leikitään muiden samanikäisten poikien kanssa. Tunti koostuu erilaisista temppuradoista, juoksuharjoituksista ja leikeistä. Tunti kehittää lapsen keskittymiskykyä, motoriikkaa ja opettaa toimimaan ryhmässä. Tarzanit esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä


Gladiaattorit

Poikien temppujumpassa touhutaan ja leikitään muiden samanikäisten poikien kanssa. Tunti koostuu erilaisista temppuradoista, juoksuharjoituksista ja leikeistä. Tunti kehittää lapsen keskittymiskykyä, motoriikkaa ja opettaa toimimaan ryhmässä. Gladiaattorit esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä. 


Temppukoulu

Temppukoulussa on temppuratoja, joilla opitaan kärrynpyöriä, käsilläseisontoja ja paljon muita erilaisia temppuja, jotka vahvistavat keskivartalon hallintaa ja motoriikkaa. Tunneilla hyödynnetään erilaisia välineitä kuten trampoliineja, köysiä, renkaita ja patjoja. Ryhmä esiintyy halutessaan seuran näytöksissä.


Voimistelu 

Voimistelun alkeita leikkien lomassa! Akrobatiaa, venyttelyä sekä voimisteluliikkeiden opettelua SC Vantaan harrasteohjaajien ohjauksessa. Voimisteluryhmät ovat hyvä vaihtoehto jos haluaa harrastaa voimistelua, eikä tähdätä kilpailemaan joukkuevoimistelun puolella. Ryhmistä on helppo siirtyä myös kilpailuihin tähtääviin joukkuevoimistelujoukkueisiin. Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.


Showtanssi harraste 

Showtanssitunnilla tanssitaan ja liikutaan erilaisten ja -tyylisten musikkien tahtiin, venytellään ja harjoitellaan lihaskuntoa sekä muita tarvittavia ominaisuuksia. Harjoittelu alkaa alkeista ja etenee ryhmän mukaan. Showtanssi esiintyy seuran näytöksissä ja tanssijoista pyritään perustamaan tulevaisuudessa kilparyhmä, joka osallistuu liiton showtanssi-kilpailuihin.

Showtanssi kilpa

Ryhmä on tarkoitettu 2003-2006 syntyneille jo ennestään tanssia harrastaneille. Ryhmään pidetään avoin haku elokuussa 2017. Ryhmän tarkoitus on osallistua kilpailuihin keväällä 2018.


Hip hop/ Breakdance 

Tunneilla opetellaan Breakdance/hip hop tanssityyliä. Tunnilla kehitetään samalla myös motoriikkaa ja lihaskuntoa hyvää musikkia kuunnellen. Ryhmät esiintyvät halutessaan seuran näytöksissä.


 

Perhetemppuilu 2-6v (Aikuinen lapsen/lapsien apuna)

Perhetemppuilussa lapset liikkuvat ja temppuilevat yhdessä aikuisen kanssa. Perhetemppuiluun voi osallistua useamman lapsen kanssa ja temppuilla voi vaikka koko perhe yhdessä!

Taaperotanssi 1-2v (Aikuinen lapsen/lapsien apuna)

Taaperotanssissa harjoitellaan tanssin alkeita yhdessä aikuisen kanssa. Musiikin mukana harjoitellaan helppoja tanssi liikkumisia. Harjoitellaan liikkumista ja motorisia taitoja tanssin avulla.

Perhesähly

Tunnilla pelataan sählyä ja vietetään aikaa yhdessä tutustuen lajiin.

Perheakrobatia

Koko perheen akrobatia. Tuneilla vanhempi on lapsen apuna temppujen ja liikkeiden harjoittelussa. Tunneilla harjoitellaan yhdessä perheen kanssa eli tunnille voi osallistua useamman lapsen kanssa. 


Seniori Jumppa

Rauhallinen liikuntatunti. Tunnilla jumpataan kehon eri lihaksia ja lopuksi venytellään rauhallisesti. Tunneilla mukana myös musiikkia.  

Seniori Tanssi

Hauska, helppo ja hikinen jumppa. Jumpan ja tuttujen tanssiaskeleiden välimuoto. Tunnilla tanssitaan ja liikutaan menevien tanssilajien tahdissa.

                                                                                                                                                                                           

Joukkuevoimistelujoukkueet

Joukkuevoimistelu -joukkueissa alle 14-vuotiaille löytyy harraste, jatko- sekä mestaruusryhmiä. Harjoittelu on tavoitteellista ja joukkueet tähtäävät tulevaisuudessa kilpailemaan.

Yli 10-vuotiaille löytyy kilpasarjan sekä mestaruussarjan joukkueita.

Lisätietoja joukkueista löydät täältä

 

Rytminen voimistelu

Tule mukaan rytmiseen voimisteluun. Harjoittelu on tavoitteellista ja voimistelijat tähtäävät kilpailuhin. Voimistelun voi aloittaa jo kolme vuotiaana. 

Lisätietoja löydät täältä

 

Joukkuevoimistelun harraste joukkueet

SC Vantaan H-joukkueet ovat avoimia kaikille voimistelijoille. H- joukkueissa pääset harjoittelemaan ilman suurempia tavoitteita, nauttimaan voimistelusta ja saat esiintymiskokemusta STARA ja harrastekilpailuista. SC Vantaan H joukkueet harjoittelevat 2-6 tuntia viikossa. Mukaan voit tulla vaikka kesken kauden. 

Lisätietoja antaa julia.karppinen@scvantaa.fi

 

JV & RV Esivalmennus 12-13 ryhmät ovat vuosina  2012 - 2013 syntyneille tytöille

Harjoituksissa harjoitellaan leikin lomassa erilaisia voimistelutaitoja, kuten hyppyjä, tasapainoja, akrobatiaa ja liikkuvuutta, tutustutaan eri voimisteluvälineisiin ja leikitään musiikin avulla muiden samanikäisten lasten kanssa. Harjoitusten pääpisteenä on iloinen liikunta, joka kehittää voimaa, notkeutta, nopeutta, rytmitajua, motorikkaa ja keskittymiskykyä.Harjoittelu valmistaa lapsia kohti kilpavoimistelua. Ryhmästä voi myöhemmin jatkaa joukkuevoimistelun joukkueisiin tai rytmisen voimistelun ryhmiin.

Syksyllä 2017 Korsossa valmentaa kokenut ja menestynyt ammattivalmentaja Kiia Kuusela ja Simonkylässä seuran pitkäaikainen ja kokenut lasten valmentaja Ilona Luukko.

Ryhmät esiintyvät seuran omissa tapahtumissa.

JV & RV Esivalmennus 2012- 2013

                                                                                                                                                                                        

SC Vantaan Harrasteryhmä "Rajaton passi"

Nyt on mahdollista käydä lasten, nuorten ja aikuisten harrastetunneilla, niin paljon kuin jaksaa. Harrasteryhmä "Rajaton käynti" antaa  mahdollisuuden kokeilla erilaisia harrasteliikunta tunteja, niin paljon kuin haluaa.Voit valita vapaasti tuntikalenteristamme haluamasi tunnit. Haluamme tarjota mahdollisuuden löytää oman harrastuksen. Esimerkiksi lapsi voi osallistua kaksi viikkoa minitanssiin ja sen jälkeen vaihtaa vaikka satubalettiin tai käydä vaikka molemmissa oman valinnan mukaan. Aikuinen voi osallistua tanssiin tai voimisteluun tai vaikka kuntoklubille. Rajaton käynti koskee kaikkia  lasten, nuorten ja aikuisten harrasteliikunta tunteja. Rajaton passin ehtona on ilmoittautua niihin ryhmiin joissa aikoo käydä. Lisätietoja toimisto@scvantaa.fi

Huom! JV & RV Esivalmennus sekä showtanssinkilparyhmä ei kuulu hintaan.

 

*Pidätämme oikeuden muutoksiin