Koronakäytänteet kaudella 2020-2021

Päivitetty 29.10.

Seurassamme noudatetaan kunnan, aluehallintaviraston sekä HUS:n sairaanhoitopiirin laatimia ohjeistuksia, joilla syyskauden toiminta keskeytyksittä pyritään varmistamaan. Kiinnitämme hygieniaan ja siivoukseen erityistä huomiota.

Kaupungin linjauksen mukaisesti edellytämme ma 2.11.2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa harrastustoimintaan liittyvissä tilanteissa, pois lukien urheilutilanteet. Tämä tarkoittaa saapumista harjoituksiin, pukuhuone- ja harjoitustiloja sekä harjoituksista lähtemistä. 
HUSn suosituksen mukaisesti suosittelemme vahvasti maskien käyttöä yläasteikäisestä lähtien. 

Huoltajien tulee välttää liikuntatiloihin tuloa. Jos saatat lapsesi sisätiloihin, käytäthän kasvomaskia. 

Harjoituksiin osallistutaan täysin terveinä ja julkishallinnon antamia karanteenimääräyksiä ja suosituksia tulee noudattaa. Ohjaajien sairastapauksissa pyrimme järjestämään korvaavat ohjaajat, mutta toivomme ymmärrystä, mikäli korvaavaa ohjaajaa ei nopealla varoitusajalla saada järjestettyä. Huomioimme harjoituksissa turvavälit mahdollisuuksien mukaan.

Toivomme, että harjoituksiin saavutaan vasta lähellä harjoitusajan alkamista ja poistutaan pikimmiten harjoitusten päättyessä. Ylimääräistä oleskelua harjoitustiloissa tai pukuhuoneissa tulee välttää. Harjoitusvaatteet on hyvä pukea valmiiksi päälle ja juomapullo täyttää ennen saapumista harjoituspaikalle.  Suosittelemme, että saatto- ja noutotilanteet pyritään hoitamaan ripeästi ja perheestä vain yksi henkilö toimii saattajana. Harjoitusten ajaksi pyydämme huoltajia poistumaan pukuhuone- ja harjoitustiloista.

Harjoituksiin saavutaan käsien pesun kautta. Lisäksi harjoitushalliin siirryttäessä tarjolla on käsidesiä. Kannustamme harrastajia varautumaan myös omilla hygieniatarvikkeilla (esim. oma käsidesi treenilaukussa).

Harrastajan saapuessa mistä tahansa ulkomailta, tulee hänen noudattaa THL:n suosituksia omaehtoisen karanteenin osalta, ennen saapumista harjoituksiin.

Koronatesteihin hakeutumisessa ja karanteeniohjeissa noudatamme viranomaisten ohjeistuksia. Seuraathan ohjeistusten päivittymistä.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus
Harrasteryhmien hyvitykset toiminnan keskeytyessäMikäli Sport Club Vantaa joutuu perumaan tai keskeyttämään toiminnan Covid-19 pandemiaan liittyviin suosituksiin tai viranomaismääräyksiin perustuen, pyritään peruuntuneet tunnit ensisijaisesti hyvittämään korvaavalla toiminnalla toimintakauden loppuun mennessä (30.6.2021). Tämä tarkoittaa esimerkiksi korvaavien tuntien järjestämistä toimintakauden ulkopuolella (esim. koulujen loma-ajat).

Mikäli korvaavien tuntien järjestäminen ei ole mahdollista harrasteryhmien kausimaksut hyvitetään seuraavasti:

95€ kausimaksu5€/vk hyvitys
120€ kausimaksu6€/vk hyvitys
150€ kausimaksu8€/vk hyvitys
220€ kausimaksu14€/vk hyvitys
Perheliikunnan ryhmät3€/vk hyvitys
Sporttia kaikille -ryhmätei hyvitystä

Harrastajan jäädessä pois harjoituksista omaehtoisesti tai oman sairastumisen vuoksi, ei hyvitykseen ole oikeutta. Hyvitykseen ei ole oikeutta myöskään siinä tapauksessa, että korvaavien harjoitusten ajankohta ei sovi harrastajalle. Hyvitykset ovat mahdollisia vain koronasta aiheutuvista poikkeustoimista johtuen. Muut mahdolliset peruutukset korvataan aina normaalien peruutusehtojen mukaisesti osallistumalla seuran muuhun toimintaan.

Hyvitys suositellaan kirjattavaksi ensisijaisesti harrastajan etuuksiin, jolloin sen voi hyödyntää tulevan kauden maksussa. Hyvitystä haetaan erillisten ohjeisen mukaisesti siihen tarkoitetulla lomakkeella.


Kilpavoimistelijoiden harjoituskäytännöt (ryhmät, jotka osallistuvat Stara-tapahtumiin tai kilpailutoimintaan)


Mikäli lähiharjoittelu joudutaan julkishallinnon suositusten perusteella keskeyttämään, pyritään kilpavoimistelijoiden harjoittelua jatkamaan etäyhteyksien välityksellä normaalisti. Pyrimme mahdollisimman yksilökeskeiseen valmennukseen myös etäyhteysharjoittelussa. Valmennusmaksut veloitetaan normaalisti ja toimintamaksut toteutuneiden kulujen mukaisesti.

Mikäli korvaavaa toimintaa (etäharjoittelu) ei voida järjestää, katsotaan tilanne tapauskohtaisesti. Tutustuthan SC Vantaa infossa maksukäytänteisiin huolellisesti ennen kauden alkua.

Sport Club Vantaan kilpavoimistelijat eivät osallistu kansainväliseen kilpailutoimintaan syyskaudella 2020 lukuun ottamatta arvokilpailuja. Muihin kilpailutapahtumiin osallistutaan viranomaisten ohjeistusten puitteissa.