Koronakäytänteet kaudella 2020-2021

Päivitetty 29.1.2021 (täsmennetty 25.2.2021)

Sport Club Vantaa noudattaa viranomaisten, Olympiakomitean ja Vantaan kaupungin antamia terveysturvallisuusohjeita, joilla varmistamme turvallisen harrastustoiminnan. Kiinnitämme hygieniaan ja siivoukseen erityistä huomiota.

Vantaan kaupunki tiedotti 27.1.2021, että kaupungin hallinnoimissa tiloissa voidaan toteuttaa 1.2.2021 alkaen alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Epidemiatilannetta arvioidaan jatkuvasti ja rajoituksia muutetaan tarvittaessa. Alle 20-vuotiaiden harrastaminen sisätiloissa on siis sallittua toistaiseksi. Aikuisten harrastaminen on kiellettyä toistaiseksi ainakin 31.3.2021 asti.   

Turvallisen harrastustoiminnan ohjeet:

 • Tulethan harjoituksiin vain ehdottoman terveenä! Pienestäkin flunssan oireesta tulee jäädä kotiin ja tarvittaessa hakeutua koronatestiin. Mikäli koronalle on altistunut, tulee noudattaa karanteeniohjeistuksia ja jäädä kotiin.
 • Koronatesteihin hakeutumisessa ja karanteeniohjeissa tulee noudattaa viranomaisten ohjeistuksia:
 • Toimintaan saavat osallistua vain ryhmiin ennakkoon ilmoittautuneet. Ohjaajat ja valmentajat pitävät tarkkaa listaa läsnäolijoista.

Kasvomaskit

 • Kaikkien yli 12-vuotiaiden edellytetään käyttävän kasvomaskia harjoitustiloissa, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä sen käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muuten, kuin urheilusuoritusten aikana.
 • Ohjaajat ja valmentajat käyttävät maskeja koko harjoituksen ajan.

Harjoituksiin saapuminen

 • Kaupungin ohjeen mukaisesti huoltajat eivät saa tulla sisätiloihin. Lapsi saatetaan ulko-ovelle, josta ohjaajat tai valmentajat ottavat vastaan ja ohjaavat liikuntatiloihin. Tunnin jälkeen lapsen haku tapahtuu ulko-ovelta.
  • Alle kouluikäisten ryhmissä voidaan tehdä hyvästä syystä yksittäisiä poikkeuksia: esim. jos lapsi on ujo ja ensimmäisillä kerroilla vielä vierastaa ohjaajaa tai valmentajaa. Tässä tapauksessa yksi huoltaja voi saattaa lapsen sisälle, mutta tunnin alkaessa tiloista tulee poistua. Mikäli sisätiloihin on välttämätöntä tulla, tulee kasvomaskia käyttää ja säilyttää turvavälit muihin.
 • Saavu tunnille mahdollisimman lähellä harjoituksen alkua ja poistu tunnin jälkeen harjoitustiloista niin ripeästi, kuin mahdollista.
 • Huomioidaan etäisyydet harjoituspaikoille kokoontuessa sekä sisällä että ulkona.
 • Lapsen on hyvä pukea liikuntavaatteet jo kotona, jotta pukuhuonetiloissa ei tarvitse viettää ylimääräistä aikaa. Lapsella on hyvä olla mukanaan vain välttämättömät tavarat.

Harjoitusten aikana

 • Ohjaaja tai valmentaja ohjeistaa ja valvoo, että kädet pestään ennen ja jälkeen harjoitusten. Kaikilla harjoituspaikoilla on saatavilla käsidesiä.
 • Desinfioimme välineitä ja huomioimme harjoituksissa turvavälit.
 • Harjoituksissa juodaan vain omasta juomapullosta ja juomapullo on hyvä olla valmiiksi täytettynä harjoituspaikalle saapuessa.

Viranomaisten asettamat  rajoitukset harrastustoimintaan saattavat muuttua nopealla aikataululla. Seuramme reagoi muutoksiin mahdollisimman nopeasti. Tiedotamme muutoksista jäseniämme sähköpostitse. Huomioithan, että ohjaajien sairastapauksissa pyrimme järjestämään korvaavat ohjaajat, mutta toivomme ymmärrystä, mikäli korvaavaa ohjaajaa ei nopealla varoitusajalla saada järjestettyä. 


Huom! Olympiakomitean ohjeistusten mukaisesti maajoukkuetason urheilijoilla (Elite Junior) lajiharjoittelu joukkueen kesken on sallittua. 


Harrasteryhmien hyvitykset toiminnan keskeytyessä


Mikäli Sport Club Vantaa joutuu perumaan tai keskeyttämään toiminnan Covid-19 pandemiaan liittyviin suosituksiin tai viranomaismääräyksiin perustuen, pyritään peruuntuneet tunnit ensisijaisesti hyvittämään korvaavalla toiminnalla toimintakauden loppuun mennessä (30.6.2021). Tämä tarkoittaa esimerkiksi korvaavien tuntien järjestämistä toimintakauden ulkopuolella (esim. koulujen loma-ajat).

Mikäli korvaavien tuntien järjestäminen ei ole mahdollista harrasteryhmien kausimaksut hyvitetään seuraavasti:

95€ kausimaksu5€/vk hyvitys
120€ kausimaksu6€/vk hyvitys
150€ kausimaksu8€/vk hyvitys
220€ kausimaksu14€/vk hyvitys
Perheliikunnan ryhmät3€/vk hyvitys
Sporttia kaikille -ryhmätei hyvitystä

Harrastajan jäädessä pois harjoituksista omaehtoisesti tai oman sairastumisen vuoksi, ei hyvitykseen ole oikeutta. Hyvitykseen ei ole oikeutta myöskään siinä tapauksessa, että korvaavien harjoitusten ajankohta ei sovi harrastajalle. Hyvitykset ovat mahdollisia vain koronasta aiheutuvista poikkeustoimista johtuen. Muut mahdolliset peruutukset korvataan aina normaalien peruutusehtojen mukaisesti osallistumalla seuran muuhun toimintaan.

Hyvitys suositellaan kirjattavaksi ensisijaisesti harrastajan etuuksiin, jolloin sen voi hyödyntää tulevan kauden maksussa. Hyvitystä haetaan erillisten ohjeisen mukaisesti siihen tarkoitetulla lomakkeella.
Kilpavoimistelijoiden harjoituskäytännöt (ryhmät, jotka osallistuvat Stara-tapahtumiin tai kilpailutoimintaan)
Mikäli lähiharjoittelu joudutaan julkishallinnon suositusten perusteella keskeyttämään, pyritään kilpavoimistelijoiden harjoittelua jatkamaan etäyhteyksien välityksellä normaalisti. Pyrimme mahdollisimman yksilökeskeiseen valmennukseen myös etäyhteysharjoittelussa. Valmennusmaksut veloitetaan normaalisti ja toimintamaksut toteutuneiden kulujen mukaisesti.

Mikäli korvaavaa toimintaa (etäharjoittelu) ei voida järjestää, katsotaan tilanne tapauskohtaisesti. Tutustuthan SC Vantaa infossa maksukäytänteisiin huolellisesti ennen kauden alkua.

Sport Club Vantaan kilpavoimistelijat eivät osallistu kansainväliseen kilpailutoimintaan kevätkaudella 2021 lukuun ottamatta arvokilpailuja. Muihin kilpailutapahtumiin osallistutaan viranomaisten ohjeistusten puitteissa.