JOUKKUEVOIMISTELU

Kaksi alinta kuvaa Jari Juntunen

Sport Club Vantaan joukkueet jakautuvat Elite joukkueisiin, SM-sarjan joukkueisiin, kilpasarjan joukkueisiin ja harrastejoukkueisiin.

 

Elite-joukkueet:

Elite- joukkueet ovat seuran edustusjoukkueita. Elite joukkueet harjoittelevat hyvin tavoitteellisesti ja voimistelijat ovat motivoituneita ja nauttivat kovasta harjoittelusta. Joukkueet tähtäävät tähtäävät SM-sarjan kärkeen ja kilpailevat kansainvälisesti. Tavoitteena on tarjota polku aina maailman huipulle asti joko seuran omassa joukkueessa tai luoden voimistelijalle yksilöllisen polun yhdessä yhteistyöseuran kanssa. 

SM-sarjan joukkueet:

SM –sarja on joukkuevoimistelun korkein sarjataso. Joukkueiden harjoittelu on tavoitteellista ja voimistelijat ovat motivoituneita. Joukkueet harjoittelevat Elite joukkueiden rinnalla.

Kilpasarjan joukkueet:

Kilpasarja on joukkuevoimistelun alempi sarjataso. Kilpasarjassa kilpailevilla joukkueilla on eri tavoitetasoja sarjassa. Kilpasarjaan kärkeen tähtäävien joukkueiden harjoittelu on tavoitteellista, voimistelijat hyvin motivoituneita ja joukkueessa voimisteleminen vaatii sitoutumista. Kilpasarjassa matalimmin tavoittein kilpailevat harrastejoukkueet (H-joukkueet) on voimistelijoille jotka haluavat voimistella, kilpailla ilman suurta sitoutumista. 

Harrastejoukkueet - H-joukkueet:

SC Vantaassa voi myös kilpailla matalimmin tavoittein H-joukkueissa. Joukkueet harjoittelevat vähemmän eikä joukkueeseen pääsyyn ole kriteereitä. 

 

MUKAAN JOUKKUEISIIN

 

Joukkueet ottavat uusia tyttöjä aina kauden vaihteessa (touko-kesäkuu ja joulu-tammikuu). Uudet voimistelijat pääsevät parhaiten mukaan seuran valintatilaisuuksien kautta. Valintatilaisuudet järjestetään ajankohtina jolloin  joukkueeseen liittyminen on helpointa ja voimistelijan on mahdollista osallistua joukkueen toiminnan kannalta tärkeisiin tapahtumiin esim. leireille. Myös valintatilaisuuksien ulkopuolella voi hakea joukkueisiin olemalla suoraan yhteydessä joukkueen vastuuvalmentajaan.

 

Tutustu joukkueiden omiin sivuihin!

 

JOUKKUEVOIMISTELU SPORT CLUB VANTAASSA

 

SC Vantaan joukkuevoimistelujoukkueet harjoittelevat seuran valmennusjärjestelmän mukaisesti. Alle 12-vuotiaiden joukkueet on jaettu joukkueiden tavoitteiden mukaisesti kolmeen ryhmään:

·       Joukkuevoimistelun harrasteryhmä

·       Joukkuevoimistelun jatkoryhmä

·       Joukkuevoimistelun mestaruusryhmä

Yli 12-vuotiaiden joukkueet kilpailevat kahdessa Suomen Voimisteluliiton sarjassa:

·       Kilpasarja

·       SM-sarja

Joukkueiden harjoittelu sisältää mm. lajiharjoittelua, oheisharjoittelua (mm. tanssi ja baletti), lihashuoltoa, leiritystä ja kotiharjoittelua. Henkinen valmennus on osa valmennusta. Henkisen valmennuksen tavoitteena on suunnitelmallinen henkisen valmennuksen toteuttaminen osana harjoittelua. mm. suunnitelmat, tavoitteet, sitouttaminen, motivointi, jännityksen käsittely, keskittymiskyvyn parantaminen jne.  Henkisen valmennuksen konsulttina toimii Kimmo Keinänen. 

Seuran kilpavoimistelun tavoitteita ovat:

·       Terveellinen ja laadukas valmennus

·       Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus

·       Itsevarmat, ahkerat, vahvat ja vastuuntuntoiset voimistelijat  

·       Laadukkaat puitteet kilpaurheilulle

·       Taitojen kehittäminen

·       Yhteisöllisyys ja viihtyminen

·       Onnistumiset ja menestyminen omassa kilpailusarjassa

·       Kokonaisvaltainen valmennus

·       Kasvaminen liikunnalliseen elämäntapaan sekä urheilijaksi

 

Mikäli haluat lisätietoja SC Vantaan joukkuevoimistelujoukkueiden toiminnasta ole rohkeasti yhteydessä Sonja Pitkäseen, 040 502 2892 , sonja.pitkanen@scvantaa.fi. 

Voit pyytää myös SC Vantaa- INFON josta löytyy kattavasti tietoa seuran sekä joukkueiden toiminnasta. 

 


               #choosescvantaa                     #choosehappiness                      #bffscvantaa