Joukkuevoimistelu

kuva: Petri Vilhunen

Joukkuevoimistelu

on urheilulaji, joka vaatii taitoa, tulkintaa, lihasvoimaa ja venyvyyttä. Parhaimmillaan kilpailuohjelma on henkeäsalpaava elämys, liikunnan ilo ja fyysisten taitojen rajamailla kulkeva taitojen osoitus.

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma sisältää mm. vartaloliikkeitä, tasapainoja, hyppyjä ja liikkuvuusliikkeitä. Liikesarjat sommitellaan yhteen musiikin kanssa ja näin ohjelmasta muodostuu taiteellinen kokonaisuus.

Kilpaileminen aloitetaan n. 8-10 vuoden iässä. Syksyisin kilpaillaan yleensä välineillä (naru,pallo,vanne,keilat,nauha) ja keväisin vapaaohjelmalla. Ennen varsinaisia kilpailuja osallistutaan kausittain voimistelun Stara-tapahtumiin joista saadaan kirjallinen palaute suorituksesta. Yli 12-vuotiailla on vaihtoehtona valita kilpaileminen kilpasarjassa tai SM-sarjassa.

Sport Club Vantaan joukkuevoimistelujoukkueet

harjoittelevat seuran valmennusjärjestelmän mukaisesti.  Alle 12-vuotiaiden ikäryhmissä on yleensä jatko– ja mestaruusryhmä. Tämän lisäksi SC Vantaalla on kilpailevissa ikäsarjoissa Elite-edustusjoukkueita.

Jokaiselle voimistelijalle tarjotaan mahdollisuus harrastaa omalla taitotasollaan. Harjoittelu joukkueissa on tavoitteellista, kilpailuihin tähtäävää.  Yli 12-vuotiaat voivat kilpailla kilpa– tai SM-sarjassa tavoitteellisemmin tai vähemmän tavoitteellisesti.

Mukaan joukkuevoimisteluun

Mikäli haluat mukaan SC Vantaan joukkuevoimisteluun voit olla suoraan yhteydessä joukkueen valmentajaan tai valmennusvastaava Sonja Pitkäseen, sonja.pitkanen@scvantaa.fi, p. 040 502 2892

 

Lisätietoja: www.voimistelu.fi