Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu on urheilulaji, joka vaatii taitoa, tulkintaa, lihasvoimaa ja liikkuvuutta. Parhaimmillaan kilpailuohjelma on henkeäsalpaava elämys, liikunnan ilo ja fyysisten taitojen rajamailla kulkeva taitojen osoitus.

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma sisältää vartaloliikkeitä, tasapainoja, hyppyjä ja liikkuvuusliikkeitä. Liikesarjat sommitellaan yhteen musiikin kanssa ja näin ohjelmasta muodostuu taiteellinen kokonaisuus. Joukkueessa voimistellaan iästä riippuen noin 6-12 voimistelijan ryhmissä. Kilpailusuoritukselle ominaista on joukkueen yhtenäinen ja samanaikainen tekeminen.

Minkä ikäiselle etsit joukkuetta?

Alle 8-vuotiaat osallistuvat Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin, jotka ovat kilpailunomaisia esiintymistapahtumia. Stara-tapahtumissa voimistelijoita ei laiteta paremmuusjärjestykseen vaan suorituksesta saadaan kirjallinen palaute.

8-12 -vuotiaiden iässä joukkueet voivat osallistua joukkuevoimistelun kilpailuihin tai jatkaa Stara-tapahtumissa. Yli 12-vuotiaiden joukkueet voivat valita haluavatko kilpailla harraste-, kilpa-, lyhytohjelma- tai SM-sarjassa.

SC Vantaa
Tavitie 1,
01450 Vantaa

SC Vantaa
Tavitie 1,
01450 Vantaa

SEURAA MEITÄ

© 2022 SC Vantaa

Tietosuojaseloste
Evästeet
© 2022 SC Vantaa

Vieritä ylös