Harrasteliikunta

Harrasteliikunnan tunneilla lapsi oppii liikunnan perustaidot leikkien, iloisessa oppimisen ilmapiirissä. 

Tutustu koko tuntitarjontaamme täällä.

Harrasteliikunnan tuntitarjonta jaetaan kolmeen kategoriaan: voimistelun, tanssin sekä temppuilun ja telinevoimistelun ryhmiin. Lisäksi tarjolla on perheliikuntaa, tanssillista voimistelua aikuisille ja erityisliikunnan rytmisen voimistelun ryhmä Uniikit. 

Voimistelutunneilla lapsi liikkuu monipuolisesti voimistelun perustaitoja tapaillen. Aaltoliikkeitä ja tasapainoja, hyppyjä ja kuperkeikkoja. Monipuoliset ja kokonaisvaltaiset voimistelutunnit antavat hyvän pohjan kaikelle liikkumiselle ja niistä voi halutessaan ponnistaa myös kilpavoimisteluun.

Tanssitunneilla liikutaan rytmikkäästi musiikin tahdissa. Alle kouluikäiset lapset aloittavat tanssin harrastamisen minitanssin tai satubaletin tunneilla. Myöhemmin on mahdollista valita laajasta tuntitarjonnasta show- tai nykytanssia, cheerdancea, balettia, hiphopia tai breakdancea. Tanssitunneilla opitaan hyödyntämään omaa kehoa liikkeessä ja tärkeää tunneilla on hyvä fiilis ja yhdessä tekeminen.

Temppuilun ja telinevoimistelun tunneilla harjoitellaan uusia temppuja unohtamatta pelejä ja leikkejä. Seikkailunhaluiset liikkujat aloittavat harrastamisen temppukoulussa, jonka jälkeen valittavana on telinevoimistelun, cheerleadingin tai parkourin tunteja. Monipuolisia motorisia taitoja kehittävät tunnit soveltuvat erinomaisesti myös tukilajiksi muiden lajien harrastajille.

Perheliikunta tunneilla lapsi pääsee nauttimaan liikunnasta yhdessä aikuisen (esim. äiti, isä, mummi, vaari tai kummi) kanssa. Tuntien tavoitteena on tukea lasten kokonaiskehitystä ja kasvatustyötä sekä parantaa perheen sosiaalista vuorovaikutusta leikkien avulla. 

Perheliikkari soveltuu parhaiten 3-6 vuotiaille . 

Aikuisille on tarjolla Ladies-tanssillisen voimistelun ryhmä. Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji, joka liikuttaa suurta joukkoa suomalaisia nuoria ja varttuneempiakin naisia. Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että ohjaajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Lajia on mahdollisuus harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja harrastamisen lisäksi tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.

Kuvat: Suomen Voimisteluliitto