Harrasteliikunta

Harrasteliikunnan tunneilla lapsi oppii liikunnan perustaidot leikkien, iloisessa oppimisen ilmapiirissä. Harrasteliikunnan tuntitarjonta jaetaan kolmeen kategoriaan:

Voimistelutunneilla lapsi liikkuu monipuolisesti voimistelun perustaitoja tapaillen. Aaltoliikkeitä ja tasapainoja, hyppyjä ja kuperkeikkoja. Monipuoliset ja kokonaisvaltaiset voimistelutunnit antavat hyvän pohjan kaikelle liikkumiselle ja niistä voi halutessaan ponnistaa myös kilpavoimisteluun.

Tanssitunneilla liikutaan rytmikkäästi musiikin tahdissa. Alle kouluikäiset lapset aloittavat tanssin harrastamisen minitanssin tai satubaletin tunneilla. Myöhemmin on mahdollista valita laajasta tuntitarjonnasta show- tai nykytanssia, cheerdancea, balettia, hiphopia tai breakdancea. Tanssitunneilla opitaan hyödyntämään omaa kehoa liikkeessä ja tärkeää tunneilla on hyvä fiilis ja yhdessä tekeminen.

Temppuilun ja telinevoimistelun tunneilla harjoitellaan uusia temppuja unohtamatta pelejä ja leikkejä. Seikkailunhaluiset liikkujat aloittavat harrastamisen temppukoulussa, jonka jälkeen valittavana on telinevoimistelun, cheerleadingin tai parkourin tunteja. Monipuolisia motorisia taitoja kehittävät tunnit soveltuvat erinomaisesti myös tukilajiksi muiden lajien harrastajille.

Aikuisille on tarjolla Ladies-tanssillisen voimistelun ryhmä. Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji, joka liikuttaa suurta joukkoa suomalaisia nuoria ja varttuneempiakin naisia. Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että ohjaajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Lajia on mahdollisuus harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja harrastamisen lisäksi tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.

Kuvat: Suomen Voimisteluliitto