Toimintaohjeet tunneille (Covid-19)

Noudatamme tunneillamme erityisjärjestelyitä Covid-19 -pandemian ja siihen liittyvien suositusten johdosta. Päivitämme toimintaohjeitamme tilanteen mukaan. Tälle sivulle on kirjattu voimassa olevat toimintaohjeet. Tutustuthan niihin ennen tunneille saapumista:

  

* Tulethan tunneille vain ehdottoman terveenä! Pienestäkin flunssan oireesta tulee jäädä kotiin ja tarvittaessa hakeutua koronatestiin. Mikäli koronalle on altistunut, tulee noudattaa karanteeniohjeistuksia ja jäädä kotiin.  

* Kaupungin ohjeen mukaisesti yli 16-vuotiailta vaaditaan koronapassi sisätiloihin tullessa. Suosittelemme, että lapsi saatetaan ulko-ovelle, josta ohjaajat ottavat vastaan ja ohjaavat liikuntatiloihin. Tunnin jälkeen lapsen haku tapahtuu ulko-ovelta.  

* Toistaiseksi huoltajat eivät valitettavasti saa jäädä sisätiloihin tunnin ajaksi, jotta ylimääräisiltä kohtaamisilta ja kontakteilta vältytään. Tästä on mahdollista poiketa vain erittäin painavasta syystä (esim. lapsen terveydentila vaatii huoltajan läsnäoloa) ja asiasta tulee sopia ohjaajan kanssa etukäteen. Mikäli sisätiloihin tulee, tulee säilyttää turvavälit muihin.  Kaupungin tiloissa on myös vahva maskisuositus voimassa.  

* Tuntien alkamis- ja loppumisaikoja on porrastettu, jotta ryhmien välillä ei tule kontakteja. Harjoituskouluille on tehty omat kulkuohjeet, joita tulee noudattaa. Kulkuohjeet löytyvät myöhemmin tästä viestistä. Ohjaajat valvovat ja ohjeistavat kulkemisessa.   

* Kädet pestään ennen ja jälkeen tunnin, desinfioimme välineitä ja huomioimme tunneilla turvavälit. Tunnilla on tarjolla käsidesiä.   

* Saavu tunnille mahdollisimman lähellä harjoituksen alkua ja poistu tunnin jälkeen harjoitustiloista niin ripeästi, kuin mahdollista. Ylimääräistä oleskelua liikuntatiloissa tulee välttää.  

* Kaikkien yli 12-vuotiaiden suositellaan vahvasti  käyttävän kasvomaskia harjoitustiloissa, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä sen käyttämiselle. Kasvomaskin käyttö on vahvasti suositeltua muuten, kuin urheilusuoritusten aikana.  Ohjaajat käyttävät maskeja koko tunnin ajan.  

* Lapsen on hyvä pukea liikuntavaatteet jo kotona, jotta pukuhuonetiloissa ei tarvitse viettää ylimääräistä aikaa. Lapsella tulee olla mukanaan vain välttämättömät tavarat: juomapullo ja  jumppapassi (uudet harrastajat saavat nämä ensimmäisellä tunnilla).   

  * Tunnilla juodaan vain omasta juomapullosta ja juomapullo on hyvä olla valmiiksi täytettynä harjoituspaikalle saapuessa.