Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu on urheilulaji, joka vaatii taitoa, tulkintaa, lihasvoimaa ja notkeutta. Parhaimmillaan kilpailuohjelma on henkeäsalpaava elämys, liikunnan ilo ja fyysisten taitojen rajamailla kulkeva taitojen osoitus.

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma sisältää vartaloliikkeitä, tasapainoja, hyppyjä ja liikkuvuusliikkeitä. Liikesarjat sommitellaan yhteen musiikin kanssa ja näin ohjelmasta muodostuu taiteellinen kokonaisuus. Joukkueessa voimistellaan iästä riippuen noin 6-12 voimistelijan ryhmissä. Kilpailusuorituksessa joukkueen yhdenmukainen ja samanaikainen tekeminen on tärkeää.

Alle 8 -vuotiaat osallistuvat voimistelun Stara-tapahtumiin, joissa voimistelijoita ei laiteta paremmuusjärjestykseen vaan suorituksesta saadaan kirjallinen palaute.

8-12 -vuotiaiden iässä joukkueet voivat osallistua joukkuevoimistelun kilpailuihin tai jatkaa Stara-tapahtumissa. Yli 12 -vuotiaiden joukkueet voivat valita haluavatko kilpailla harrastekilpa-, kilpa- tai SM-sarjassa.

Lue lisää Voimisteluliiton sivuilta

Ohjeet harjoitteluun


Harjoituksiin osallistutaan vain täysin terveenä! Sairaana/oireisena harjoituksia voi seurata etäyhteyksien avulla.

Kasvomaskia tulee käyttää (pois lukien urheilutilanteet joissa hengästyy). Tämä tarkoittaa saapuessa harjoituksiin, pukuhuone- ja harjoitustiloissa sekä harjoituksista lähtiessä. Suosittelemme hankkimaan urheiluun soveltuvan maskin.

Harjoituksiin saavutaan täsmällisesti harjoitusajan alkaessa ja poistutaan ennen oman harjoitusajan päättymistä. 

Huomioidaan etäisyydet myös kokoontuessa saliin/pihalle.

•Ylimääräistä oleskelua harjoitustiloissa tai pukuhuoneissa ei ole. Harjoitusvaatteet tulee pukea valmiiksi ulkovaatteiden alle ja juomapullo täyttää ennen saapumista harjoituspaikalle. 

•Valmentaja ohjeistaa käsienpesun ja desinfioinnin harjoitusten aluksi ja lopuksi.

•Harjoitusten aikana säilytetään kahden metrin turvaväli saman ryhmän sisällä sekä ryhmien välillä. Tämä koskee myös ohjelmaharjoittelua.

•Mikäli ohjeistusta ei noudateta, voidaan voimistelijan/joukkueen harjoitusvuorot perua tai siirtää ulos.

Koronatesteihin hakeutumisessa ja karanteeniohjeissa tulee noudattaa viranomaisten ohjeistuksia.
Koronavirus oireet/THL
Karanteeni ja eristys/THL


Koronavilkku


• Suosittelemme vahvasti koronavilkun lataamista puhelimeen!
• Sovellus tunnistaa mahdollisia altistumistilanteita, mutta altistumisen varsinainen todennäköisyys arvioidaan yhdessä terveydenhuollon kanssa

Mikäli koronavilkkusi on hälyttänyt mahdollisesta altistumisesta
1. Jää kotiin ja ota yhteyttä valmentajaan

2. Odota viranomaisen, seuran tai koulun ohjeita karanteenin osalta

3. Mikäli sinua ei aseteta viralliseen karanteeniin, voit noudattaa omaehtoisen karanteenin ohjeita ja osallistua kaikkeen harjoitteluun etäyhteyksillä


Tai voit osallistua joukkueharjoituksiin seuraavin ehdoin:
• Kasvomaskia tulee käyttää koko harjoituksen ajan (suosittelemme liikuntaan soveltuvaa kasvomaskia tai kertakäyttöistä kasvomaskia)
• Turvaväli muihin tulee säilyttää koko harjoituksen ajan (harjoittelu siis erillään muista joukkueen jäsenistä sekä valmentajasta)
• Harjoittelu tulee keskeyttää heti, jos sinulla ilmenee vähäisiäkin koronaviruksen oireita. Hakeudu heti koronatestiin!