Rytminen voimistelu

Rytmisen voimistelun kuvataan olevan maailman kaunein urheilulaji. Se on voimistelijan ja välineiden taiturimaista yhteistyötä sekä äärimmäistä fyysistä osaamista. Lajin harrastajalle tärkeistä ominaisuuksista korostuvat erityisesti liikkuvuus, koordinaatio, rytmitaju ja liikeilmaisu sekä psyykkinen vahvuus.

Rytmisessä voimistelussa kilpaillaan joko yksilönä tai joukkueena. Kilpailuohjelmassa voimistelija suorittaa musiikin tahtiin ohjelman, jossa vaikeusosat ja välineen liike yhdistyvät sujuvaksi kokonaisuudeksi. Välineenä yksilövoimistelijalla voi olla joko pallo, vanne, keilat, nauha tai naru.

Luodaksemme parhaan mahdollisen harjoitusilmapiirin lasten ja nuorten voimistelulle, yhteistyö perheiden kanssa on tärkeää. Vanhemmille järjestetään vanhempainiltoja kausittain. Syyskauden alkaessa järjestetään koko seuran yhteinen vanhempainilta. Lisäksi vanhemmille järjestetään koulutustilaisuuksia. 

Vanhemmille on tehty kirjallinen SC Vantaan vanhempaininfo, jossa on kerrottu tarkasti niin harjoitteluun kuin käytännön asioihin liittyvistä yksityiskohdista. Vanhempien on tärkeää tutustua vanhempaininfoon kausittain.