Toimintaperiaatteet

Sport Club Vantaa tarjoaa harrastamisen vaihtoehtoja neljällä eri toiminnan tasolla, joista kilpaileminen on mahdollista kolmella tasolla. Seuran toimintaperiaatteiden mukaisesti jokaisella harrastajalla on mahdollisuus harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita tai osallistua halutessaan kilpatoimintaan. Jokaisen harrastajan polku on yksilöllinen ja siirtyminen eri ryhmien välillä on vaivatonta. Kilparyhmissä jokainen voimistelija rakentaa yhdessä oman valmentajan kanssa henkilökohtaiset harjoitussuunnitelman, joka pohjautuu voimistelijan omiin tavoitteisiin.

Motivoivan ja innostavan harrastamisen perusedellytyksenä on itselle sopiva toiminnan taso. Jotta jokainen voisi löytää itselleen sopivan tavan harrastaa voimistelua, kehitämme toimintaamme jatkuvasti vastaamaan harrastajiemme tarpeita. Parhaiten sopivan ryhmän valinnassa osaavat auttaa seuramme työntekijät, joiden yhteystiedot löydät täältä. 

Kaikessa toiminnassa ohjaajina ja valmentajina toimii seuran koulutetut lasten ja nuorten liikunnan osaajat, jotka ovat sitoutuneet toimimaan seuran yhteisten periaatteiden mukaisesti. Seuramme ohjaajalupaukseen pääset tutustumaan täällä. 

Liikun iloiten -monipuolista harrasteliikunnan toimintaa!

Harrastajalla on mahdollisuus tutustua liikuntaan, innostua ja onnistua turvallisessa ilmapiiriss'ä. Aikaisempaa harrastustaustaa ei tarvita, jokainen lapsi on tervetullut ryhmiin mukaan. Harrastajilla on mahdollisuus osallistua seuran näytöksiin. Harrastuksesta ei tule lisäkuluja jäsen- ja harrastusmaksun lisäksi. Ryhmien vastuuohjaajat ovat suorittaneet vähintään Voimisteluliiton 1.tason ohjaajakoulutuksen. 

Harrastan kilpaillen

Harrastan kilpaillen -toiminta on kaikille kilpailemisesta kiinnostuneille avointa ja mukaan pääsee ilman aikaisempaa harrastustaustaa. Ryhmissä lapsi pääsee tutustumaan kilpailemiseen ja kehittää omia voimistelutaitojaan. Ryhmät osallistuvat Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin ja harrastesarjan kilpailuihin. Ryhmien valmentajat ovat suorittaneet vähintään Voimisteluliiton 1.tason ohjaajakoulutuksen. 

Kilpailen tavoitteellisesti

Kilpailen tavoitteellisesti -ryhmät ovat tarkoitettu voimistelua jo jonkin aikaa harrastaneille, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisesti ja sitoutua oman joukkueen toimintaan. Joukkueet osallistuvat Voimisteluliiton kilpasarjan kilpailuihin. Ryhmien valmentajat ovat suorittaneet vähintään Voimisteluliiton koulutusjärjestelmän 2.tason koulutuksen. 

Elän kilpaurheillen

Elän kilpaurheillen -ryhmät ovat tarkoitettuja niille voimistelijoille, jotka haluavat haastaa itsensä ja tavoitella huippusuorituksia. Harjoittelu on päämäärätietoista, systemaattista ja vaatii harrastajalta ja perheeltä sitoutumista pitkäjänteiseen kilpa- ja huippu-urheiluun. Elän kilpaurheillen -ryhmät osallistuvat Voimisteluliiton SM-sarjaan ja kansainväliseen kilpailutoimintaan. Ryhmiä valmentaa ammattivalmentajatutkinnon tai lajitutkinnon suorittaneet ammattivalmentajat. 


Kilpatoiminnassa mukana oleville perheille on koottu infopaketti, josta löydät kattavasti käytännön tietoa toiminnasta ja lisätietoa kilpatoimintamme periaatteista. Vanhempien materiaalin löydät täältä.