Tietoa harrastajalle

Jokainen seuramme toiminnassa mukana oleva liikkuja on seuramme jäsen. Jäsenkausi on 1.7.-30.6. ja jäsenmaksu on 30€/harrastaja. Jäsenellä on oikeus osallistua seuran sääntömääräisiin vuosikokouksiin ja hyödyntää seuran jäsenetuja. 

SC Vantaa on voimistelu- ja liikuntaseura, jonka toiminnan pääpaino on voimistelun, tanssin ja temppuilun harrastamisessa. Kilpaurheilua voi harrastaa joukkuevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa ja aikuisten tanssillisessa voimistelussa.

SC Vantaalta löytyy sopiva harrastamisen muoto jokaiselle liikkujalle. Mukaan voi tulla harrastamaan ilman kilpailullisia tavoitteita tai kurottamaan kohti omia unelmia kilpa- ja huippu-urheilutoiminnassa. Jokaisella harrastajalla on mahdollisuus harrastaa tai kilpailla omalla taito- ja tavoitetasolla.

Harrasteliikunnan tunneilla lapsi oppii liikunnan perustaidot leikkien, iloisessa oppimisen ilmapiirissä ilman kilpailullisia tavoitteita. Valittavana on tunteja voimistelun, temppuilun ja tanssin linjoilta.  Tarjolla on myös perheliikuntaa, tanssillista voimistelua aikuisille ja erityisliikunnan rytmisen voimistelun ryhmiä.

SC Vantaalla kilpa- ja valmennustoimintaa on tarjolla joukkuevoimistelussa ja rytmisessä voimistelussa. Lisäksi kilpaileminen on mahdollista tanssin ja aikuisten tanssillisen voimistelun ryhmissä. Kilpa- ja valmennustoiminnassa on erilaisia toiminnan tasoja, joiden toimintaperiaatteet ovat joukkuekohtaisia.

Seuran toiminta on jaettu syys- ja kevätkauteen. Lisäksi toimintaa järjestetään kesällä kurssimuotoisesti. Harrasteryhmiin ilmoittaudutaan koko toimintavuodeksi (syys- ja kevätkausi), mutta osallistuminen on mahdollista perua ennen kevätkauden alkua  (tutustu maksu- ja peruutusehtoihin tästä). Harrasteryhmiin on mahdollista ilmoittautua mukaan lähes koko vuoden ajan ja kilparyhmiin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti ennen kauden alkua heinä-elokuussa ja joulukuussa.

SC Vantaan harjoitustoimintaa toteutetaan pääsääntöisesti Vantaan kaupungin koulujen ja päiväkotien tiloissa. Lisäksi seuralla on oma vuokrahalli Korsossa. Harjoituspaikkojen osoitteet ja kulkuohjeet löydät tästä.

Ryhmiin ilmoittaudutaan myClub -jäsenrekisterin kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä harrastajan vanhempi hyväksyy seuran jäsenrekisterin käyttöehdot sekä maksu- ja peruutusehdot. Ilmoittautuminen on sitova seuran maksu- ja peruutusehtojen mukaisesti.

Ohjeet myClubin käyttöön löydät tästä.

Maksut määräytyvät ryhmän mukaan. Jokainen seurassa harrastava maksaa seuran jäsenmaksun 30€/toimintavuosi sekä ryhmää koskevat muut maksut. Lisätietoja ryhmien maksuista sekä seuran maksu- ja peruutusehdot löydät tästä. Kaikkien ryhmien maksut on nähtävillä myClubissa ryhmän ilmoittautumisen yhteydessä.

Kaikissa laskuihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä osoitteeseen laskutus@scvantaa.fi. Muistathan hoitaa laskuihin liittyvät reklamaatiot ja mahdolliset maksuajan pidennykset ennen laskun eräpäivää. SC Vantaan maksuvalvonnasta vastaa Visma Financial Solutions.

Kilpa- ja valmennusryhmissämme on käytössä sisaralennus, joka huomioidaan valmennusmaksussa. Sisaralennus muodostuu iän mukaan seuraavasti:

  • toisesta sisaresta -25% 
  • kolmannesta sisaresta -50% 

Mikäli olet oikeutettu sisaralennukseen, olethan yhteydessä laskutus@scvantaa.fi. 

Seuran tärkein viestintäkanava harrastajille on myClub. Suosittelemme jäsenille myClub -sovelluksen lataamista omassa sovelluskaupassa, jolloin saat automaattisesti ilmoituksen, kun uusi tiedote julkaistaan. Huolehdithan, että sinulla on myClubissa ajantasalla olevat yhteystiedot. Kilpa- ja valmennusryhmillä on käytössä ryhmäkohtaisia whatsapp-ryhmiä.

SC Vantaa on aktiivinen tapahtumien järjestäjä. Seuran näytökset ja kilpailut toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Kutsumme kaikki harrastajat ja harrastajien vanhemmat mukaan toteuttamaan elämyksellisiä tapahtumia. Mukaan talkoolaiseksi pääset olemalla yhteydessä toimisto@scvantaa.fi 

Kilparyhmillä on vanhemmista valittu joukkueenjohtaja, joka varmistaa aktiivisen yhteistyön joukkueen vanhempien ja valmentajien välillä. Joukkueiden rahastonhoitajat seuraavat joukkueen taloutta ja tarkastavat joukkueen laskut. 

Harrasteryhmissä poissaolosta ilmoitetaan myClubin kautta merkitsemällä poissaolomerkintä harjoitustapahtuman kohdalle eikä erillistä ilmoitusta poissaoloista ohjaajalle tarvita.

Kilpa- ja valmennusryhmissä poissaoloista ilmoitetaan myös omalle valmentajalle. Pidemmistä poissaoloista on syytä ilmoittaa omalle valmentajalle hyvissä ajoin, jotta harjoittelu voidaan suunnitella mahdollisimman hyvin ryhmän tarpeisiin.

Harrasteryhmissä liikutaan mukavassa, liikuntaan soveltuvassa asussa esim. t-paidassa ja trikoissa. Pitkät hiukset tulee olla kiinni ja korut jätetään harrastuksen ajaksi kotiin. Tunneilla liikutaan paljain jaloin tai liukumattomilla tossuilla.

Kilpa- ja valmennusryhmissä liikutaan lajiharjoitteluun soveltuvassa vartalonmyötäisessä asussa esim. voimistelupuku ja trikoot. Voimistelumatolla harjoiteltaessa käytetään voimistelutossuja. Kilpa- ja valmennusryhmissä voi olla käytössä myös ryhmälle tilattavia yhtenäisiä harjoitusasuja. Lisätietoja oman ryhmän varustetarpeista saat oman ryhmäsi valmentajalta. 

Ensimmäiselle harjoituskerralle vanhemmat voivat tulla mukaan seuraamaan lapsen tuntia (poikkeuksena koronarajoitukset). Vanhempi saattaa lapsen tunnille ja tunnin aikana lapsi liikkuu ohjaajan tai valmentajan johdolla. Poikkeuksena perheliikunnan ryhmät, joissa vanhempi liikkuu lapsen kanssa tunnilla. Tunnin päätyttyä vanhemmat hakevat lapsen joko pukuhuoneesta tai harjoituspaikan pihalta harrastajan iästä riippuen. Kauden aikana kutsumme vanhemmat seuraamaan harjoittelua ja liikkumaan yhdessä lasten kanssa, jotta vanhemmat pääsevät tutustumaan ryhmän toimintaan. Kannustamme vanhempia liikkumaan myös itse lasten harrastusten aikana pukuhuonetiloissa odottamisen sijaan.

Mikäli lapsi ei halua liikkua yksin ilman omaa vanhempaa, kannustamme hakemaan harrastusrohkeutta seuramme perheliikunnan ryhmissä. Näin lapsi pääsee tutustumaan liikuntaan ja harrastamiseen turvallisesti oman vanhemman seurassa.

Voit antaa palautetta seuramme toiminnasta kauden lopuksi kerättävän palautekyselyn tai nettisivujen palautelomakkeen kautta. Lisäksi voit aina ottaa yhteyttä ryhmän ohjaajiin ja valmentajiin matalalla kynnyksellä.

Ristiriitatilanteet pyrimme aina ratkaisemaan pikaisesti. Kannustamme harrastajia ja harrastajien vanhempia olemaan ensisijaisesti aina yhteydessä oman ryhmän ohjaajiin tai valmentajiin ja keskustelemaan toimintaa koskevista toiveista. Mikäli tilanne jonkun osapuolen mielestä vaatii laajempaa käsittelyä, tulee asiassa olla yhteydessä seuran toiminnanjohtajaan.

Kaikki seuramme toiminnassa mukana olevat aikuiset toimivat esimerkillisesti ja vastuullisesti edistäen positiivista harjoitusilmapiiriä lasten ja nuorten toiminnan tukemiseksi. Kannustamme vanhempia avoimeen vuorovaikutukseen lasten ohjaajien ja valmentajien kanssa sekä aktiiviseen osallistumiseen vanhempainiltoihin ja talkoohetkiin. Kilpa- ja valmennusryhmät luovat vanhempien pelisäännöt kauden aluksi.

Seuran edustusasujen toimittajan toimii Yvette. Edustusvaatteet tilataan suoraan Yvetten verkkokaupasta osoitteesta www.yvette.fi. Kauden alkaessa harrastajalla on mahdollista tilata myös muita seuratuotteita esim. strassitoppeja ja mikroshortseja. Lisätietoja ja ohjeet edustusvaatteiden tilaamiseen löydät täältä. 

Ryhmillä on mahdollisuus toteuttaa omaa varainhankintaa ja hankkia sponsoreita seuran yhteisen varainhankinnan lisäksi. Kilpa- ja valmennusryhmille on luotu yhteiset talous- ja varainhankintaohjeet.

Varainhankintakampanjat ja sponsorit hyväksytetään ennen varainhankintapäätöstä. 

Jokaisen harrastajan polku on yksilöllinen ja ryhmän vaihtaminen on mahdollista. Tärkeintä on, että jokainen harrastaja löytää itselle ja omalle perheelle sopivan harrastamisen muodon.

Ryhmän vaihtaminen onnistuu parhaiten harjoituskausien vaihteessa, mutta voit myös keskustella ryhmävaihdoksista kesken kauden oman ohjaajan tai valmentajan kanssa. Valmentajamme auttavat sinua myös tarvittaessa sopivan ryhmän löytämisessä.

Mikäli harrastaminen seurassamme päättyy, toivomme sinun ilmoittavan siitä ensisiajisesti oman ryhmäsi ohjaajalle ja valmentajalle sekä kirjallisesti seuramme toimistoon toimisto@scvantaa.fi. Näin varmistamme, että jäsenrekisterimme ja laskutuksemme on ajan tasalla. Jäsenmaksun maksaneen jäsenen jäsenyys jatkuu harrastamisen päättymisen jälkeen jäsenkauden loppuun saakka.

Monissa voimistelulajeissa harjoitellaan tuntimääräisesti paljon jo nuoresta iästä alkaen, joten ravitsemuksen ja terveyden huomioiminen on tärkeää jo lapsuusvaiheesta alkaen. Kasvun ollessa kiivaimmillaan nuoren urheilijan fyysinen kehittyminen on nopeaa, ja energiankulutus lisääntyneiden harjoitusmäärien takia yleensä suurta. Ensisijainen ravitsemuksellinen tavoite nuorella voimistelijalla onkin riittävän energiansaannin varmistaminen hyvän harjoittelun tukena. 

SC vantaa järjestää voimistelijoilleen ravintokoulutusta leirien yhteydessä kausittain. 

Suomen Voimisteluliitto on julkaissut Terve voimistelija -ravintomateriaalia, jonka löydät täältä. 

Harjoittelusta ja muista elämän osa-alueista kasaantuva fysiologinen ja psyykkinen kuormitus vaatii rinnalleen riittävästi aikaa elimistön palautumiselle. Laadukkaat yöunet, riittävä ja monipuolinen ravinto sekä hyvä nestetasapaino edistävät palautumista. 

Seuramme valmentajat suunnittelevat harjoittelun kuormituksen ja palautumisen tasapainon huolellisesti, mutta jokaisen voimistelijan ykislöllistä palautumista on tärkeää seurata myös kotona. 

SC Vantaa
Tavitie 1,
01450 Vantaa

SC Vantaa
Tavitie 1,
01450 Vantaa

SEURAA MEITÄ

© 2022 SC Vantaa

Tietosuojaseloste
Evästeet
© 2022 SC Vantaa

Vieritä ylös