top of page
Joukkuevoimistelu Elite.jpeg

Voimistelu

SC Vantaan joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun valmennusryhmistä löytyy useita eri vaihtoehtoja jokaisen omalle taito- ja tavoitetasolle. 

Sport Club Vantaassa jokainen harrastaja voi liikkua omalla taito- ja tavoitetasollaan harrastaen tai huipulle tähdäten.

Harrastevoimistelu

Harrasteliikunnan tunneilla lapsi oppii liikunnan perustaidot leikinomaisesti ja kannustavassa ympäristössä. Harrasteliikunnassa on tarjolla voimistelun, tanssin ja temppuilun tunteja. Erilaisia tuntinimikkeitä ja -sisältöjä löytyy useita. Harrasteryhmissä jokaisella on mahdollisuus esiintyä seuramme näytöksissä mutta ryhmillä ei ole kilpailullisia tavoitteita. Ilmoittautuminen kevään 2023 ryhmiin on nyt auki. Tervetuloa mukaan!

Sport Club Vantaalla myös aikuisilla on mahdollisuus harrastaa voimistelua. Hyppää rohkeasti mukaan! 

Minkä ikäiselle lapselle etsit harrastevoimistelua?

Kauden 2023-2024 ilmoittautuminen on nyt auki!

Seuramme tarjoaa lapsille ja nuorille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

Lukujärjestyksestämme löytyy tanssia, temppuilua ja voimistelua ympäri Itä-Vantaata.

 

Valitse sopiva ikäluokka ja pääset selailemaan tuntivalikoimaa!

Lapset  SC Vantaa harrastus.jpeg

Joukkuevoimistelu

SC Vantaan joukkuevoimistelun valmennusryhmistä löytyy useita eri vaihtoehtoja jokaisen omalle taito- ja tavoitetasolle. Valmennusryhmissä voi harrastaa kilpaillen tai kilpailla tavoitteellisesti aina kansainväliselle tasolle asti.

 

Tässä notkeutta, voimaa ja nopeutta vaativassa taitolajissa yhdistyy huippu-urheilun fysiikka sekä taide ja elämyksellisyys.

Minkä ikäiselle lapselle etsit joukkuevoimistelua?

joukkuevoimistelu.jpeg

Alle 8-vuotiaat osallistuvat Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin, jotka ovat kilpailunomaisia esiintymistapahtumia. Stara-tapahtumissa voimistelijoita ei laiteta paremmuusjärjestykseen vaan suorituksesta saadaan kirjallinen palaute.

8-12 -vuotiaiden iässä joukkueet voivat osallistua joukkuevoimistelun kilpailuihin tai jatkaa Stara-tapahtumissa. Yli 12-vuotiaiden joukkueet voivat valita haluavatko kilpailla harraste-, kilpa-, lyhytohjelma- tai SM-sarjassa.

Rytminen voimistelu

Rytmisen voimistelun kuvataan olevan maailman kaunein urheilulaji. Se on voimistelijan ja välineiden taiturimaista yhteistyötä sekä äärimmäistä fyysistä osaamista. Lajin harrastajalle tärkeistä ominaisuuksista korostuvat erityisesti liikkuvuus, koordinaatio, rytmitaju ja liikeilmaisu sekä psyykkinen vahvuus.

Rytmisessä voimistelussa kilpaillaan joko yksilönä tai joukkueena. Kilpailuohjelmassa voimistelija suorittaa musiikin tahtiin ohjelman, jossa vaikeusosat ja välineen liike yhdistyvät sujuvaksi kokonaisuudeksi. Välineenä yksilövoimistelijalla voi olla joko pallo, vanne, keilat, nauha tai naru. Lue lisää voimisteluliiton sivuilta.

Aikuisten voimistelu

Aikuisten voimistelu on hyvän mielen voimisteluryhmä aikuisille. Ryhmässä harjoitellaan voimistelun lajiliikkeitä: tasapainoja, vartalon liikkeitä ja hypähdyksiä. Tavoitteena on myös kasvattaa kuntoa yhdessä hauskaa pitäen. Voimistelu on monipuolinen hyvinvointia edistävä harrastus, joka sopii aivan kaikille. Aiempaa kokemusta voimistelusta tai vastaavista lajeista et tarvitse - hyppää rohkeasti mukaan! Ryhmä harjoittelee kerran viikossa tunnin kerrallaan ja osallistujilla on mahdollisuus halutessaan esiintyä seuran näytöksissä.

bottom of page